lunes, 5 de diciembre de 2011

29 de Novembre de 2011

En aquesta classe hem estat treballant el joc interactiu a partir de la creació d’una presentació de Power Point formada per diferents hipervincles que et facilitessin moure’t d’una diapositiva a una altra. Quan vaig cursar Secundària ja em van ensenyar com es feien els hipervincles dins d’una presentació per tal que fos més visual i automàtica, sense la necessitat d’anar marejant al públic anant d’amunt a avall. No obstant això, no vam portar a terme aquesta pràctica des d’una vessant didàctica, com fer un joc interactiu per a Infantil, la qual cosa m’ha cridat molt l’atenció perquè m’ha semblat molt útil i interessant.

Un cop la mestra va finalitzar la seva explicació teòrica, vaig començar a discutir amb la meva companya com podíem fer el nostre joc interactiu. De seguida, ens va venir al cap la imatge de “Dora, la exploradora” i, a partir d’aquí, vam pensar que seria interessant buscar un personatge que plantegés un problema i els nens l’haguessin d’ajudar a resoldre. D’aquesta manera, els infants es sentirien motivats i mostrarien molt d’interés, atès que l’activitat suposaria com una mena de repte tant per al personatge com per a ells mateixos.

La recerca d’imatges i la distribució d’aquestes va ser una tasca ràpida i senzilla però el problema va arribar a l’hora de fer els hipervincles, ja que no érem capaces de què ens funcionessin tots correctament. Amb l’ajuda de la professora, vam solucionar aquest problema i vam poder continuar treballant sense cap més dificultat.

La valoració d’aquesta sessió és molt positiva, ja que considero que és una activitat molt útil per a Infantil. El fet de proposar als infants una tasca d’aquestes característiques captarà molt la seva atenció perquè tot és molt visual i, si es planteja d’una manera adequada i estretament vinculada a allò que estan treballant a l’aula, els ajudarà a reforçar els conceptes i aprendre’ls d’una manera més didàctica. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario